Featured

jJedz zdrowo i nie tyj

Written by : , Category : Uncategorized , Date : Marzec 21, 2017 , Możliwość komentowania jJedz zdrowo i nie tyj została wyłączona

Zdrowa
dieta oznacza zjadanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych proporcjach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
skutecznej diecie powinny
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i wiele innych warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy jadać sporadycznie, czyli niezwyklerzadko,
bo nie jest to składnik potrzebny w planie
żywienia.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne konsumowanie wiedzie do szybkiego
gubienia kalorii. Porcje jedzenia powinny być małe –
jedząc niewiele możemy być nasyceni,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest właściwe. Oleje
roślinne i oliwa są wyjątkowo
dobre dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadadobry dla diety tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
spożywać produkty jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
klasy, bo tylko wysoka jakośćjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : levitra

kamagra tanio